mandag 15. oktober 2018


Utplassering hos Design D Brumunddalen.

Skal sier at jeg møtte opp allerede før (fredag 12.10.18) for å vise ansikt. Jeg bli kjent med de 5 ansatte, arbeids rutiner, produkter og materialer, regler/HMS. og lokalet. Dem bygger også nytt snekker lokale et annet sted, samt samarbeid med en enkeltmanns-filial til på Lillehammer.

Ettersom det er møbeltappetseringer som går igjen i de aller fleste jobber er de dem mest ettertraktede arbeiderne, men dem har også møbelsnekker og designere. Dem lager produkter fra bunnen av, restaurering, eller bare re-design.

Dag.1
Møtte opp til avtalt tid, hvor det første gikk med på å lære mer om skumplast som dem bruker til det aller meste av produkter.
Det ble så kuttet til noen skumbiter i ønsket tetthet,(slitestyrke) og så være  med på å legge inn skumplast bitene og vatt i putetrekk, og klargjort for kunde.


Så ble jeg undervist i hvordan strekk av hud og valg av biter foregår, litt priser, samt festing av dette.

Etter det var jeg syerske stort sett resten av dagen, så på stoff-kutting etter flere maler som var til en vinklet fasong av en stol, (totalt 10 stoler med 8 biter hver.)
Ettersom stoffbitene kom ut, ble jeg satt til å føre kant på disse slik at dem ikke rakner.
Lærte masse om sammen-sying av bitene etterpå og sikkerhet rundt maskin.
Fikk så innblikk i hvordan strekk og søm føres for at det skal bli sterkt, pent og jevnt, samt innsetting av glidelås.
En del av disse stolene hadde blitt godt brukt og trengte utbytte på flere steder. Så siste vi gjorde for dagen var å lime sprekker, eller fjerne gammel og ødelagt skumplast og sette inn ny i sterk nok slitestyrke.


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar